Er en Aktiesparekonto noget for dig? 

Dette indlæg er sponsoreret 

Hvis du ikke har hørt om en Aktiesparekonto før, så læs med her. En Aktiesparekonto er en særlig form for investeringskonto, som gør det både billigere og nemmere for dig selv at investere din opsparing i aktier. Fordelen ved at få en Aktiesparekonto er, at det er fordelagtigt for dig rent økonomisk. Du kan nemlig nøjes med at betale 17% i skat af dit afkast, hvilket er væsentligt lavere sammenlignet med den normale skat af aktieindkomst, der ligger på enten 27% eller 42%. 

Hvad gør jeg?

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, kan det anbefales, at du kontakter en bank for at få den rette vejledning i forhold til en Aktiesparekonto. Eksempelvis kan du kontakte Saxo Bank, der tilbyder en gratis investeringskonto, hvor du hverken skal betale et minimumsindskud eller rådgivnings- og servicegebyrer. På deres hjemmeside kan du læse meget mere om Saxo Bank, hvis du er interesseret. 

Hvordan forholder det sig med skat? 

Det vigtige at vide om skat, udover at du kan nøjes med at betale 17% i skat af dit afkast på en Aktiesparekonto, er, at skatten automatisk beregnes ved årets afslutning. Har du haft et positivt afkast i løbet af året, vil skatten automatisk blive trukket fra din konto. I tilfælde af, at der skulle være et tab, vil det automatisk blive modregnet i fremtidige afkast på Aktiesparekontoen i de efterfølgende indkomstår. På den måde behøver du altså ikke at foretage dig noget vedrørende skat på din konto, hvilket er en klar fordel. Vælger du en Aktiesparekonto hos Saxo Bank sørger de for at indberette alt i forbindelse med handler, gevinster og tab til skat, så det bliver så let som muligt for dig at have en konto. 

Regler og fakta om Aktiesparekonto

Nedenfor er listet nogle generelle regler om en Aktiesparekonto, udover dem, der allerede er blevet nævnt.  

  • Alle privatpersoner, der har fuld skattepligt i Danmark, kan oprette en Aktiesparekonto. 
  • I 2022 kan sættes i alt 103.500 kr. ind på en Aktiesparekonto. 
  • Det er muligt for dig løbende at både indsætte og hæve fra din Aktiesparekonto, uden at du skal have bekymringer om beskatning. 
  • Det er den daværende regering, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti, der vedtog lanceringen af en Aktiesparekonto fra 2019, idet de ønskede at fremme aktiekulturen i Danmark. 
  • En Aktiesparekonto kan kun have én ejer. 
  • En Aktiesparekonto kan benyttes af alle, uanset om du allerede på forhånd er en erfaren investor, som ønsker at supplere din eksisterende investeringer. 

Post Navigation