Jyske bank aktie

Jyske Bank er et af de selskaber, der indtil har klaret sig bedst gennem den aktuelle krise. Her er der tale om en af Danmarks største banker med gode værdier og med en stærk og kompetent ledelse, der kvartal efter kvartal formår at levere gode resultater. Hvis du overvejer at købe aktier i denne jyske kæmpe, så læs med her, hvor vi giver dig viden om selskabet og gode råd til investering heri.

Hvad er en aktie?

Inden vi går videre, må vi først have slået fast, hvad en aktie egentligt er. En aktie er et værdipapir, og når man køber en aktie i Jyske Bank eller et andet selskab, bliver man reelt medejer af virksomheden. Som privatinvestor ejer man dog så lille en andel af virksomheden, at man ikke som enkeltperson bestemmer noget. Når man ejer en aktie, får man dog del i overskuddet, enten som udbytte, hvis der er tale om en udbyttebetalende aktie, eller i form af kursstigning da overskuddet geninvesteres af ledelsen. Kursen kan naturligvis også falde, og med aktiehandel er der ingen garantier, udover at det går op og ned.

Hvorfor investere i aktier?

At investere i aktier kan være en god måde at placere sin formue på fremfor eksempelvis at sy dem ind i madrassen eller have dem stående i banken til ingen rente. For den private investor er formålet med aktiehandel at få sine penge til at yngle eller blot ikke at blive mindre værd, som det er tilfældet, hvis man har dem i banken til negativ rente eller graver dem ned i haven.

Selvom det kan være muligt at score en hurtig gevinst på visse aktier, tyder noget på, at en bedre strategi er at investere i solide selskaber og beholde aktierne i mange år. Det danske C25-index, som er en slags hitliste over de mest handlede danske aktier, stiger hen over en årrække ca. 7% om året. Vestas aktien er for eksempel meget langtidsholdbar, som du kan læse mere om her. Også Jyske Bank er det, man forstår ved en langtidsholdbar aktie, og ligesom en god flaske vin bliver den blot mere og mere værd i årenes løb. Den kan man købe og så glemme alt om den indtil den dag, man skal bruge pengene.

Hvad er en Jyske Bank aktie?

En Jyske Bank aktie er altså en lille bid af Jyske Bank. Når du køber en Jyske Bank aktie, bliver du medejer af banken og får del i dens overskud. Aktien er ikke som sådan fysisk, så du får altså ikke et flot dokument på papir, du kan hænge op på væggen og som bevidner, at du nu er aktionær i banken. Aktien ligger på dit handelsdepot, og herudover har alle relevante finansmyndigheder kendskab til handlen og dit indestående, så du behøver ikke være bange for, at aktierne bliver væk, selv om du ikke har dem i papirform.

Hvorfor købe Jyske Bank aktier?

Jyske Bank er en af Danmarks største banker. Dermed ikke sagt, at den ikke kan komme i uføre, men i dag drives banken af dygtige folk, som har helt styr på, hvad de laver. Der er tale om en særdeles veldrevet bank som man med ro i maven kan investere i. Banken betaler desuden udbytte, som man kan bruge til at købe flere aktier for. Man kan også vælge at leve af sine udbytter, men det kræver en meget stor mængde aktier.

Jyske Bank er en kæmpe i banksektoren, og der er tale om en meget stabil virksomhed. Når det gælder aktiehandel, er intet dog sikkert, og man har før set, at det man troede var gode og veldrevne banker gik konkurs, og de private investorer mistede hele deres opsparing. Den slags er der nu langt mindre sandsynlighed for kan ske igen, da myndighederne har et stort fokus på dette og aktionærerne er dermed langt bedre beskyttet. Du kan læse mere om Jyske Bank aktien her.

Hold øje med kursudviklingen

Ingen aktier går kun op, og også med Jyske Bank gælder det, at kursen stiger og falder. Man kan opleve, at kursen gennem en længere periode falder, men hvis den i det store perspektiv stiger, gør det ikke noget. Man kan sige, at aktier, der stiger over lang tid, tager to skridt frem og ét tilbage. Dermed går det i det store hele fremad.

Inden man trykker på købsknappen og lægger aktier i kurven bør man sætte sig ind i kursudviklingen og prøve at danne sig et indtryk over, hvor aktien er på vej hen. Det er en dårlig idé at købe aktier i et selskab, hvor kursen er faldende. Det kan dog give mening i særlige tilfælde, hvis der er tale om virksomheder, som man har en stærk tro på, vil stige igen, og da kan man benytte lejligheden til at købe aktien på tilbud. Det bedste er dog at vente på, at den nedadgående trend er brudt og aktien igen er på vej op. Her kan man prøve at lære sig en smule om teknisk analyse, for med blot et lille kendskab til denne analyseform er man bedre rustet til at foretage investeringer på et fornuftigt grundlag.

Hvor kan man købe Jyske Bank aktier?

Aktier handles på børsen, og det foregår gennem en bank eller handelsplatform. Du kan oprette et depot i din bank eller for eksempelvis handelsplatformene Nordnet eller Saxo. Det der er vigtigt er, at du benytter en dansk platform, så er du bedre sikret, da disse kontrolleres af Finanstilsynet, så alt går rigtigt til. På alle danske handelsplatforme kan du købe Jyske Bank aktier, så i den sammenhæng er det ikke vigtigt, hvem du vælger.

Der kan dog være forskel på kurtagen. Kurtagen er det gebyr, du betaler for at platformen udfører handlen for dig. De fleste steder betaler man en procentsats af handelsbeløbet men med en minimumskurtage som typisk ligger på 14-29 kr. per handel ved danske aktier. På grund af kurtagen er det derfor uhensigtsmæssig at købe aktier for små beløb, for da bliver det dyrt for dig. I stedet kan du med fordel spare pengene sammen på dit depot eller din bankkonto og købe, når du har en god portion penge, for eksempel 5.000 kr. eller mere. På den måde minimerer du handelsomkostninger og får altså mere for dine penge.

Post Navigation