Kryptovaluta som led i pensionsopsparingen

Kryptovaluta er blevet et glimrende eksempel på, hvordan man kan investere sine penge og potentielt få store afkast. Trods kryptovaluta ikke er den gængse valuta at betale med, er det blevet voldsomt populært at investere i de krypterede valutakurser. Dette kan derfor være et glimrende bud på, hvordan man kan få mulighed for at forsøde sin pensionstilværelse.

Kryptovalutaens stigende popularitet

Kryptovaluta har set en enorm stigning i popularitet i de seneste år. Foruden stigninger på den mest populære kryptovaluta, Bitcoin, så har markedet fået vokseværk. Der er kommet en større mængde af diverse kryptovaluta til, alle med hver deres unikke kryptering og funktion.

Den stigende popularitet ses især op mod Bitcoins eksplosive vækst, der hurtigt gjorde mange investorer rigtig rige. Nyere kryptovaluta har lavere indkøbspriser, og vælger man at investere i disse kryptovaluta, er der chance for stor stigning i markedsværdien. Markedet er dog stadig forholdsvist nyt, og dette giver store udsving. Trods faldende og stigende priser på kryptovaluta, så er det stadig et marked med meget bevågenhed fra investorer. Da markedet for kryptovaluta er decentraliseret, kan dets værdi ikke kontrolleres på samme måde som almindelige aktier. Derfor er det ekstra vigtigt, at man selv holder sig opdateret med markedet. Du kan læse mere om priser på de forskellige kryptovalutaer før du går igang.

Usikkerhed i verden kan give stigning til kryptovaluta

At spille på odds minder til dels om investeringer i kryptovaluta, da begge har mulighed for store afkast eller gevinster, men har en stor usikkerhed forbundet med det. Hvor investeringernes afkast oftest ses over længere tid, kan gevinster ved at oddse ses inden for relativ kort tid. Den usikkerhed der er ved investeringer i kryptovaluta, er også den, der er med til at skabe tårnhøje afkast. Når folk bliver mødt med usikkerheder i verden, kan dette få prisen på kryptovaluta til at stige. Det kan ses i forbindelse med en finanskrise, stigende priser på fødevarer m.m. Dette er med til at øge skepsis mod flere landes valuta, da inflationen påvirker disse. Da kryptovaluta er decentraliserede, og derved ikke underlagt de samme markedsvilkår som almindelige valuta, så stiger populariteten og opfattelsen af kryptovaluta positivt. Når folk ikke har tillid til deres lands egne valuta, bliver kryptovaluta dermed mere attraktiv, og netop dette var en af de grundlæggende faktorer til oprettelsen af den populære Bitcoin.

Hvad skal man være opmærksom på?

Der er flere ting man skal holde øje med, hvis man leger med tanken om investering i kryptovaluta. Dette er selvfølgelig udbud og efterspørgsel. Præcis ligesom almindelige aktier, stiger værdien af kryptovaluta, når flere og flere ønsker at investere. En af de ting, der gør kryptovaluta unik, er at der er begrænsede mængder af dem. Dette ses især ved Bitcoin, som kun har en vis mængde tilgængelige Bitcoins i omløb. Dette øger prisen på Bitcoins, og dette har derved været en afgørende faktor i den enorme prisstigning på netop disse. 

Der er også andre faktorer, såsom brugernes holdning til de forskellige kryptovaluta, eller teknologiens udvikling på området, der kan skabe øget vækst for kryptovaluta.

Før du går i gang

Der er flere ting du bør tage med i dine overvejelser, hvis du vil investere i kryptovaluta. Det kræver først og fremmest at man har adgang til internettet, hvor man opretter en digital pung (wallet). Handel med kryptovaluta sker også online, hvor man køber og sælger sine kryptovaluta igennem kryptovaluta børser. De online børser gør det også muligt for investorer, hurtigt at kunne orientere sig om kryptovalutaens kurs. Nogle af de populære online børser er:

  • eToro: Her handles med over 40 forskellige kryptovaluta. Det er desuden muligt at købe diverse andre aktier gennem eToro. Dette gør det nemt for dig, som investor, at holde styr på alle dine aktier og kryptovaluta ét sted
  • Binance: Denne platform er en af de mere avanceret af slagsen, og er mest tiltænkt de mere garvede investorer. Til gengæld kan man vælge imellem 300 typer af kryptovaluta
  • Coinbase: Denne børs er glimrende hvis du er nybegynder, da dens platform gør det nemt at navigere i. Her tilbydes mere end 50 forskellige typer af kryptovaluta

Blandt de mest kendte typer af kryptovaluta har vi Bitcoin, Etherum og Litecoin. Der bliver stadig skabt flere nye, og disse vil ofte have en lav indkøbsværdi fra starten. Derfor anbefales det, at man virkelig får undersøgt de forskellige typer af kryptovaluta løbende.

Dette skal du være opmærksom på

Når du opretter en digital pung, er det vigtigt at du sikkerhedsgodkendes. Dette er et led i kampen mod hvidvask, og er efterhånden standard praksis i alle pengeinstitutter. Dette gælder således også ved handel af kryptovaluta og aktiekøb. Man skal også sørge for, at man opretter et stærkt password til sin digitale pung; bestående af store og små bogstaver, tal og tegn. En god idé er at skifte sit password ofte. Man skal ikke investere penge, som man ikke er parat til at miste. Trods risici og usikkerheder ved kryptovaluta, kan det være en rigtig god måde at tjene ekstra til sin pension.

Post Navigation