Folkepension

Som dansk statsborger har du rettighed til at modtage folkepension, såfremt du har været dansk statsborger i mere end 40 år, mellem dit 15år og dit 60år. Du kan således godt trække din folkepension fra et andet land, hvis du senere hen er flyttet, eller ønsker at bruge din alderdom i udlandet. Det er jo ikke altid lige godt vejr i Danmark.
[wp_ad_camp_1]
Din folkepension kan blive udbetalt fra du er fyldt 65 år. Er du fyldt 60år efter 1999, kan du først få din folkepension når du er 67år. Men folkepensionen er i dag så lav, at det må anses at være et nødstilfælde at man træder ind i alderdommen kun ledsaget en folkepension. Det anbefales kraftigt at man selv lave en pensionsopsparing, enten igennem arbejdet eller privat.

One Thought on “Folkepension

 1. Christen Steen Jense on 5. maj 2013 at 2:55 said:

  Jeg bor og opholder mig for ojeblikket i Paraguay og vil gerne vide lidt om mine pensionsmuligheder. Jeg fylder 65 aar i oktober maaned neste aar. Skal jeg udfylde et ansogningsskema? Hvor meget kan jeg evt. faa udbetalt?
  Jeg har boet det meste af min tid udenfor Danmark.
  Jeg boede hos mine foreldre til jeg afsluttede min uddanelse paa Danfoss som 20 aaring og flyttede saa til Middelfart hvor jeg boede og arbejdede i 3 et halvt aar indtil 1974 da jeg flyttede fra Danmark til Norge. I Norge boede og arbejdet i 20 aar indtil 1994. Siden da har jeg boet delvis i Danmark. Men det meste af tiden i Paraguay.
  Jeg har arbejdet i Danmark i dele af aarene 1996- 1997- 1998-2000- 2002- 2005- 2008 og jeg kommer ogsaa til Danmark i aar.
  Jeg vil gerne vide om jeg skal soge om at faa pension fra Norge da jeg har arbejdet der i lengere tid en jeg har i Danmark.
  I aar 2000 giftede jeg mig i Paraguay.

  Med venlig hilsen Christen Steen Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Post Navigation