Sådan holder du dig ung og sund

Begynder du efterhånden at føle dig lidt gammel? Måske du synes, at du er mere træt, end du var før i tiden? Det kan også være, at du synes, at huden efterhånden er ved at blive noget rynket?

Der er heldigvis råd for i hvert fald dele af de skavanker, som følger med, når du bliver ældre. Nogle ting er, som de er, og kan ikke ændres. Med andet har du mulighed for at gøre dig umage og gøre en forskel for dig selv.

Generelt så vil det være godt for dig, hvis du som udgangspunkt set det som en god ting, at du bliver ældre. Alderdom er et privilegie – tænk på, at alternativet var at være død! Dog er er også ting ved at blive gammel, som kan være trælse. Det kan du dog somme tider forsøge at gøre lidt ved.

Plej dit legeme

Det er helt grundlæggende, at du bør gøre dig umage for at pleje din krop, når du bliver ældre. Det er ofte, når kroppen begynder at ældes, at mange bliver bevidste om, at de er ved at blive gamle. Du bør sørge for at være sund og have en sund krop.

Fysisk sundhed handler om mange ting. Du må sørge for at få motioneret og få en god nats søvn hver nat. Derudover bør du også spise sundt og sikre, at du får alle de næringsstoffer, som du har brug for.

Hvis du har svært ved at få de vitaminer, mineraler og protein, som du har brug for, kan du evt. kombinere din kost med kosttilskud. Du kan mange steder finde billig protein, som kan hjælpe dig til at opretholde din muskelmasse.

Hold dig frisk og kvik mentalt

Udover at tage dig af din krop, må du selvfølgelig også tage dig af dit sind. Det gælder om at holde hjernen i gang, sådan at du ikke går hen og synker hen. Med tiden bliver menneskets hjerne dårligere til at huske ting og også til at lære nye ting. Du kan dog forsøge at bekæmpe denne proces ved at lave lidt hjernegymnastik.

Du kan forsøge dig med hjernegymnastik i form af sudokuer, krydsord eller huskespil. I denne teknologiske tidsalder er du faktisk også så heldig, at der findes apps, som er skabt, netop til at hjælpe dig med at holde gang i din hjerne.

Gør det som du brænder for

Noget af det, som holder mennesker allermest i gang, er, når man har mulighed for at gøre det, som man brænder for.

Hvis du fx gennem hele dit liv har beskæftiget dig med infrastruktur og udviklingen af denne, kan du holde dig selv opdateret ved at følge med på en hjemmeside som Samferdselinfra.no.

Det farligste du kan gøre, når du bliver ældre, er ikke at foretage dig noget. Du må holde dig frisk ved at være aktiv og bevare interessen for ting, som altid har interesseret dig. Husk på, at alderdom er en gave – de fleste drømmer om at blive så gamle som muligt!

Post Navigation