Guide til at låne penge som pensionist

Selvom man som pensionist har forladt arbejdsmarkedet, så kan der stadig opstå situationer hvor pengene ikke rækker. Bankerne foretrækker dog imidlertid at låne til folk der er aktive på arbejdsmarkedet. Derfor kan det også være ret udfordrende at få et lån hos dem. For selv om din økonomi måske ser fornuftig ud, så er det ofte en dårligere forretning for bankerne at låne til ældre frem for de yngre.

Men står du i en situation, hvor du som pensionist ønsker at låne penge, så har du stadig en del muligheder. I det følgende ser vi nærmere på de mest normale muligheder for at låne penge som pensionist.

Dine lånemuligheder som pensionist

Hvis du gerne vil låne penge som pensionist, så vil det naturlige førstevalg være at gå i banken for at høre om du kan låne der. For selvom du ikke er aktiv på arbejdsmarkedet, så kan du gennem eventuel friværdi i dit hus eller lignende nogle gange alligevel få lov at låne.

Kan du ikke få lov at låne i banken, så fortvivl ikke. Tit og ofte, så kan man ved at spørge sødt få lov til at låne af enten venner eller familie. At gøre dette kan dog være lidt intimiderende for de fleste, hvilket afholder mange fra at gøre det.

Kan du ikke få lov at låne i banken og har du ikke lyst til at spørge venner og familie, så kan du også overveje at låne penge online. Her er lånekravene typisk ikke så høje, som når du går ned i banken for at låne. Du skal her være opmærksom på at renterne typisk også vil være lidt højere end i banken. Dog er det alligevel muligt at finde lån med rimelige renter.

Sådan kan du låne penge på nettet

Hvis du vælger at låne penge på nettet, så er der nogle konkrete ting du skal være opmærksom på. Først og fremmest, så kan der på nogle lån være rigtig høje renter og ÅOP. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i hvad det egentlig er du skal tilbagebetale for lånet i den periode du låner. Herudover kan nogle udbydere også have begrænsninger ift. alder. Det vil sige at hvis du er over en bestemt aldersgrænse, så kan du hos nogle udbydere ikke få lov at låne.

Dette er dog ikke det eneste. Det er nemlig også vigtigt at du har et NemID. Når du har ansøgt om et lån, så skal du nemlig underskrive med dit NemID. Så har du ikke et på nuværende tidspunkt et NemID, så kan du bestille det på nemid.nu.

Når du skal vælge et lån, så vær også opmærksom på, at der er stor forskel på lånene, og hvilke betingelser du får. Derfor vil du også kunne drage fordel af at bruge en sammenligningstjeneste til at finde de billigste og bedste lån til dit behov. På sammenligningstjenesterne vil du nemlig kunne se et overblik over mange lån i stedet for at skulle gå ind på mange forskellige internetsider og lede efter de oplysninger du søger.

Post Navigation