Suppler din pension med et quicklån

Det kan være svært at få pension til at række til ret meget mere end det mest nødvendige. Tænker du, at det kunne være rart bare en gang imellem at kunne have råd til lidt mere end det, så kunne et quicklån måske være en fin løsning for dig.

Hvis du har spekuleret på, om sådan et lån vil kunne få indflydelse på din pension, så kan du glæde dig over, at det ikke får det. Et forbrugslån kan du fint have ved siden af din pension.

Det er nemt at optage et quicklån

Det er både meget nemt og meget hurtigt at optage et quicklån. Der er et hav af låneudbydere, der hellere end gerne vil låne dig penge.

Du skal ikke igennem en større undersøgelse af din økonomi for at blive godkendt til at tage sådan et lån. Derfor er hele proceduren i forhold til at tage et lån hverken bøvlet eller langvarig. Der går ikke længe, fra du ansøger om et lån, til du eventuelt bliver godkendt og så til, du har pengene på din konto.

At vælge det rette lån

Det, der kan være lidt af en udfordring, det er at vælge den rette udbyder. Det er det netop, fordi der er så mange om buddet. Og skal du nu vælge den ene eller den anden?

Her er det vigtigt, at du lægger mærke til de forskelle, der er på de forskellige lån. De kan godt umiddelbart se ret ens ud, men der kan være forskelle, som har betydning for din tilbagebetaling.

Derfor kan det være en stor fordel for dig at kigge på en oversigt over quicklån, så du får en form for overblik over de mange tilbud.

Ud over navnet på de forskellige låneudbydere vil du også kunne se deres vurdering på Trustpilot og fire af de vigtigste forhold i forbindelse med et lån hos dem. De fire forhold er:

  • Lånebeløb (hvor lidt eller hvor meget kan du låne)
  • Tilbagebetaling (hvor lang kan tilbagebetalingsperioden være)
  • Rente pr. år (hvor høj er enten pr. år)
  • Svartid (hvor hurtigt får du svar på din ansøgning)

Med hjælp af disse fire punkter kan du hurtigt sammenligne de mange forskellige låneudbyderes vilkår.

Hvad skal du være særligt opmærksom på?

Du har nok hørt, at der er mange, der har lånt nogle penge og efterfølgende kommer til at sidde i en økonomisk suppedas, som det er nærmest umuligt for dem at komme ud af. For ikke at risikere det, så er det vigtigt, at du har meget åbne øjne, når du optager et quicklån.

Det vil blandt andet sige, at du skal læse lånevilkårene grundig igennem. Det er slet ikke nok bare at se på de få ord, der står på forsiden af sådan en låneoversigt. De nævnte fire punkter kan du betragte som stikord, som du skal undersøge nærmere.

Af disse punkter er den med renten og den med tilbagebetalingstiden de vigtigste. Se især på renten. Den kan variere fra nogle ganske få procent til flere hundrede. Det kan blive dyrt. I forhold til tilbagebetalingen så læg mærke til, om det samlede beløb skal betales tilbage i løbet af meget kort tid. Det er ikke muligt for alle.

Typisk vil det være sådan, at jo hurtigere, du skal betale lånet tilbage, des lavere er renten. Og omvendt. Læs lånevilkårene grundigt igennem.

Sørg for at passe afdragene

Det værste, du kan gøre, når du har med et quicklån at gøre, det er at forsømme de aftalte afdrag. Så falder hammeren, og det gør den typisk i form at øgede renter.

Øgede renter gør dine afdrag højere. Så hvis du kun lige har råd til at afdrage de renter, som gjaldt, da du optog lånet, så kan det være svært at få råd til et højere beløb, når du kun har din pension.

Hvis du passer dine afdrag i forhold til låneaftalen, så er der intet problem.

Post Navigation