Hvor og hvordan kan jeg handle med aktier?

Går du og drømmer om at komme i gang med at handle med aktier og forhåbentlig tjene nogle ekstra penge? Så er der mange ting, du skal være opmærksom på. Det kan være et risikabelt marked at gå ind i, og det kan være svært at vide, hvor man skal begynde. Især at finde ud af, hvor du kan handle sikkert med aktier, og hvad man skal vide, inden man går i gang, kan være svært at gennemskue. Derfor har vi her samlet en lille guide til dig, der skal til at handle med aktier.

Hvilke former for aktier findes der?

Aktiehandel er blevet tilgængeligt for flere personer i dag på grund af indførelsen af Spread Betting og CFD-handel. Især cfd handel er blevet populært. Her spekulerer man i udviklingen af den underliggende pris i et marked i stedet for at investere direkte i markedet. Derfor behøver du ikke selv at købe det aktiv, du ønsker at handle – som for eksempel en aktie Vestas. I stedet handler man ofte i det der bliver kaldt CFD-kontrakter.

En CFD-kontrakt er et finansielt instrument, der præcist afspejler de underliggende aktiver. Her låner man penge af handelsplatformen, og derfor kan man øge sin indsats. På den måde kan man mangedoble sin gevinst – men man kan også miste mange flere penge. Fordelen ved at anvende CFD-kontrakter er blandt andet, at det er muligt at handle med en mindre eksponering i den enkelte position.

Hvordan foregår det helt konkret?

Hvis du skal købe aktier via CFD-handlen, foregår det rimelig simpelt for dig. Brokeren bag handelsplatformen klarer alt papirarbejdet, og du skal bare trykke ”køb” eller ”salg”, når du vil købe eller sælge noget på markedet. De omkostninger, man betaler, er forskellen mellem købsprisen og salgsprisen. Hvis du beholder sin CFD-position i længere tid, skal du betale en renteomkostning oveni.

Hvor kan jeg handle med aktierne?

Du kan handle med aktierne på mange forskellige platforme. De mange online platforme, der findes i dag, gør det nemt at handle for enhver. Du kan endda også gøre det direkte fra din mobil, så du kan gøre det, hvor du vil. Fordi der findes så mange udbydere inden for aktiehandel, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvor du skal handle henne.

Hvis du skal være sikker på at finde et ordentligt sted, hvor du samtidig også kan finde en masse information om aktiehandel og CFD-handel, kan du blandt andet tage et kig på ETX Capital. Det er en online handelsudbyder med handelsteknologi og undervisning omkring aktier. Her kan du handle på globale markeder og få en meget pålidelig udbyder.

Hvis du gerne vil have hjælp til at handle, kan du også gå i din lokale bank, hvor du kan betale for at få nogle aktieanalytikere til at investere for dig. Så er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Uanset hvad gælder det om at sætte sig ordentligt ind i aktiehandel, inden du går i gang. Det er trods alt penge du sætter på spil. På den anden side kan du få store gevinster, når du blot har sat dig ind i stoffet. Så det er bare med at komme i gang.

Post Navigation