Hvordan er de økonomiske aspekter ved et forbrugslån?

Har du brug for at optage et lån for at forsøde livet lidt eller for at investere på den ene eller anden måde? Så er det forbrugslånet, du skal kigge nærmere på, og du kan med fordel starte lige her.

Hvad er et forbrugslån?

Som navnet også indikerer, er et forbrugslån et lån, som er tiltænkt forbrug. Det lyder måske ikke specielt præcist, og det er egentlig heller ikke. Fælles for alle forbrugslån er nemlig, at de ikke er tiltænkt noget specifikt, ligesom eksempelvis et billån er. Det vil sige, at du med denne type lån selv kan bestemme, om du vil bruge pengene på kringle fra bageren eller på at købe aktier. Du skal ganske enkelt ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til.

 

Hvordan finder man et forbrugslån?

Vil du optage et forbrugslån, kan du naturligvis vælge at gå i banken. Efterhånden er det dog langt de færreste, der vælger denne mulighed. I stedet søger de fleste om forbrugslån online, da det er ganske nemt og hurtigt. Du kan således finde forskellige lånemuligheder på eksempelvis sammenligningssider, hvor lånene bliver sidestillet. På den måde får du nemt et overblik over, hvilke forskellige muligheder du har.

 

Hvad er det billigste forbrugslån?

Det billigste forbrugslån er altid det, der giver mening i forhold til din økonomiske situation. Du skal således kigge nøje på din økonomi, inden du lægger dig fast på et lån. Det er naturligvis aldrig en god idé at optage et lån, som du ikke har råd til at betale tilbage som aftalt. Derfor skal du kigge grundigt på, hvor mange penge du kan afdrage månedligt, inden du underskriver en låneaftale. De månedlige afdrag afhænger af lånets størrelse og af løbetiden, og begge disse skal derfor matche din indkomst.

 

Hvad siger renten om et forbrugslån?

Det er klart, at det er fornuftigt at kigge på renten, hvis man gerne vil have et billigt forbrugslån. Det er dog ikke nok at kigge på denne alene, da en lav rente ikke nødvendigvis betyder, at lånet er billigt. Det skyldes, at der kommer forskellige gebyrer på et lån. For at få et mere nuanceret indtryk af, hvad et lån reelt set koster, er det derfor fornuftigt også at kigge på de forskellige (skjulte) gebyrer.

 

Hvordan optager man et forbrugslån?

Når du har fundet et lån, der giver mening for lige netop dig, er det blot om at søge det. Som vi allerede har nævnt, vil man typisk ansøge om lånet online. Det kan du gøre på udbyderens hjemmeside. Når du har ansøgt om lånet, foretager låneudbyderen en kreditvurdering af dig. Vælger de, at de vil tilbyde dig et lån, får du tilsendt en låneaftale. Ifølge dansk lovgivning skal der minimum gå 48 timer, fra du modtager denne, til du kan skrive under på den. Denne tid kan du passende bruge på at læse dine betingelser for lånet grundigt igennem. Efter de to døgn er gået, kan du underskrive aftalen med NemID, og derefter vil du have pengene på din konto efter ganske kort tid.

Post Navigation