Så meget koster det at komme tidligere på pension

Efter et hårdt liv med mange år på arbejdsmarkedet ser mange frem til et liv som pensionist. I 2020 skal der endnu engang forhandles om folkepensionsalderen. Den nuværende regering og siddende statsminister går med tanker om, at pensionsalderen skal hæves yderligere. I et sådant tilfælde vil hver tredje dansker forsøge selv at spare sammen til at kunne gå tidligere på pension. Er du en af dem, så spiller din alder en klar rolle. Du skal nemlig sætte flere penge til side, hvis du er tættere på pensionsalderen.

Det står klart, at hvis regeringen ender med at hæve pensionsalderen, så går hver tredje danske statsborger med tanker om selv at gøre forsøget og spare op til at gå tidligere på pension. TNS Gallup lavede en rundspørge for Berlingske, hvor denne holdning blev givet til kende.
I sin nytårstale gav Lars Løkke Rasmussen til kende at: ”Hvis vi, der har kræfterne, bliver lidt længere på jobbet, så kan vi give et rigere Danmark videre til vores børn”. Denne udtalelse mødte hurtigt modstand fra et flertal af befolkningen, mens 34% ligefrem reagerede ved at tilkendegive et fremtidigt forsøg på at spare op til tidligere pension i tilfælde af hævelse af pensionsalderen.

Det var dog svært for Lars Løkke Rasmussen og Venstre at få samlet flertal for denne nye pensionsalder, idet Socialdemokratiet og DF begge var i mod at hæve pensionsalderen. Det blev altså i første omgang ikke til noget, men i 2020 står folkepensionsalderen endnu engang til debat.

Særligt de unge går med tanker om selvpensionering, idet udsigterne til en fremtid med arbejde til over de 70 grundet allerede planlagte stigninger, får de unge til at grue for deres fremtidig. Mere end 50% af de 18-35-årige vil forsøge i et sådant tilfælde at spare op til egen pension. De unge ønsker at kunne trække sig tilbage fra arbejdet i tilfælde af mistet motivation og dårligt helbred.

Når det kommer til indbetaling, så har din indkomst selvfølgelig en del at sige. Er du eksempelvis erhvervsdrivende, så er der ting, du kan gøre for at tjene godt med penge til en tidligere pension. For at tjene godt med penge skal ens virksomhed drives ordentligt. Dette kræver ofte grundig segmentering af kunder og ens målgruppe. Det kræver ligeledes, at du forstår behovene i markedet og hos potentielle kunder. Segmentering er vigtigt fordi din markedsføring optimeres, og tiden fokuseres på de givende kunder. På den måde får du en indbringende virksomhed, som giver dig penge i lommen til en fremtid, du selv bestemmer.

 

Alt efter din alder så skal der opspares penge

For at få udbetalt 100.000 kr. om året skal der opspares forskellige beløb. Er du 30, og ønsker en pensionsalder på 63, så skal der som årlig indbetaling til livrente betales 37.800 kr., og med årlig indbetaling til rate i 15 år skal der betales 28.400 kr. En pension som 68-årig fra begyndende opsparing som 30-årig er i indbetaling til livrente 27.700 kr., og i indbetaling til rate i 15 år 23.800 kr.

Hvis du går sent i gang med opsparingen som 50-årig, så skal der spyttes flere penge i bøssen. Ønsker du her at gå på pension som 63-årig, så skal der indbetales 110.600 til livrente årligt, og 83.100 til årlig indbetaling til rate i 15 år, mens en pensionsalder på 68 betyder en indbetaling til livrente på 67.500 årligt og 57.900 til rate i 15

Post Navigation