Alderspension

Jeg satte mig fornylig for at kigge lidt på mine egne pensionsforhold, og må sige at jeg er kommet frem til at den klart mest fordelagtige pensionsopsparing for mig er den nye Alderspension. Det er korrekt at man ikke får noget fradrag på indbetalinger som på den gamle Kapitalpension, men til gengæld er skatten på værdipapirhandel fra en Alderspension markant lavere end på frie midler (15,3%, mod 40%).

Efter de nye pensionsreformationer i 2013-2014 hvor man nu ikke længere kan opnå skattefradrag på indbetalinger til en pension, har jeg haft det lidt opgivende overfor pensionsopsparing. Ikke dermed sagt at man ikke bør spare op til alderdommen, det kommer man ikke uden om. Men min holdning har længe været at man bør se sine frie midler som, den formue (om nogen), man plejer frem mod alderdommen. Dette har naturligvis den risiko at man kommer til at bruge pengene. Men hvis man er disciplineret nok, bør frie midler kunne fungere lige så godt som en moderne pensionsopsparing.

Men Alderspensionen giver mig det kompromis jeg måske har ledt efter. Jeg får sikkerheden ved en pensionsopsparing der er “låst”, samtidig med at jeg får en skatterabat.

På en Alderspension betaler du 15,3% (2015), af en evt aktiegevinst, hvor du ved anvendelse af frie midler betaler omkring 40%. Du kan imidlertid kun smide 28.600kr over på Alderspensionen om året (2015). Ikke desto mindre har jeg selv besluttet mig for at benytte af denne nye glimrende ordning.

Hvad gør du med din pensionsopspring?

Post Navigation